Project pen device

De software

Het toestel is standaard voorzien van een ingestelde Windows-versie.

Iedere leerling krijgt bovendien een licentie voor de meest recente Microsoft Officeproducten. De school betaalt deze licentie en de leerling kan hier, zolang hij/zij verbonden is aan de scholengroep, gebruik van maken.

Verder voorziet de school een dynamisch softwarepakket dat aangepast wordt aan het leertraject van onze leerlingen.

De software kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden zolang de leerling verbonden is aan de school.

De ICT-dienst van de scholengroep is verantwoordelijk voor het opvolgen van softwareproblemen, alsook voor de installatie van de software op de toestellen. Bij problemen dient dus de ICT-dienst aangesproken te worden. Op iedere school zal hiervoor een aanspreekpunt worden ingericht waar leerlingen terecht kunnen.

Neen, wat een van de vele voordelen is van ons project.

De school voorziet een dynamisch softwarepakket dat we aanpassen aan het leertraject van de leerling. Alle software wordt betaald door de school, zolang de leerling verbonden is aan de school.

De software wordt voorbereid door de ICT-dienst en zal ofwel geïnstalleerd staan op het toestel ofwel zal er een mogelijkheid worden aangeboden om de software zelf te installeren. In het laatste geval zorgen we ook voor een stappenplan bij iedere nodige installatie.

Een leerling zal zelf software op het toestel kunnen installeren.

Best worden twee accounts voorzien: voor schoolgebruik en voor niet schoolgebruik (denk aan ontspanningsmogelijkheden zoals spelletjes, sociale media, enz.).